Door middel van een Andumedic matras kunnen klachten zoals pijn of spierspanningen als gevolg van stoornissen in het lichaam worden verzacht en soms opgelost.

Andullatie therapie

Therapeuten:
- Alle fysiotherapeuten
Wat is andullatietherapie?
Via een Andumedic matras kunnen veel klachten zoals pijn of spierspanningen als gevolg van stoornissen in het lichaam worden verzacht en soms opgelost. Deze therapievorm is een aanvulling op, en een ondersteuning van, onze behandelingen - het is geen vervanging.
De ontwikkeling van de Andullatietherapie is gebaseerd op onderzoek in verschillende landen, waaronder ook Nederlandse en Belgische universiteiten, en wordt op het moment verder ontwikkeld.

Hoe werkt deze methode?
Tijdens een behandeling van 15-30 minuten ervaart u warmte, door middel van infrarode stralingen, en pulserende, ontspannende trillingen. Deze twee fysische prikkels stimuleren de productie van ATP (adenosinetrifostaat), en geven zo ontspanning aan het spierstelsel, wat pijnvermindering geeft.De trillingen worden afgestemd op uw klacht.

De infrarode warmte verbetert de bloedsomloop en pijn wordt zo bestreden door het verminderen van spierverkrampingen. Daarnaast vindt via de resonantie van de trillingen een beweging van de lichaamscellen plaats en wordt de cel gestimuleerd tot activiteit. De doorbloeding en lymfeafvoer wordt gestimuleerd met als gevolg een verbetering van de totale stofwisseling in de spieren en het gehele lichaam. De behandeling wordt uitgevoerd in liggende positie op een speciaal matras.

Voor wie is het geschikt?
Vooral de ontspanning in het lichaam en het rustgevende effect veroorzaakt bij 84% van de behandelde patiënten een duidelijke vermindering van klachten.

Behandelbaar zijn de onderstaande klachten:
  • Chronische pijn als gevolg van verschillende oorzaken
  • Herstel na een zware inspanning bij (top)sporters
  • Osteoporose
  • Spierklachten, hoofdpijnklachten, gewrichtsklachten
  • Neurologische klachten

De Andumedic is bewezen effectief te zijn bij het verlichten van uw symptomen, zoals pijn, spanningen en zwellingen, door stimulatie van het lymfesysteem.

Meer informatie kunt u vinden op: www.andullatie.nl
 
  Specialisaties Fysiotherapiepraktijk
Fysiotherapie
Manuele therapie
Oedeemtherapie
Orofaciale therapie
Bekkentherapie
Looptraining perifeer vaatlijden
Echografie
Shockwave therapie
Andullatietherapie
Dry Needling
Mimetherapie