Bij Diabetes Mellitus Type II is het erg belangrijk om te bewegen om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daar is deze beweeggroep speciaal op gericht.

Beweeggroep voor Diabetes Mellitus Type II

Therapeuten:
- Brent Melaard
- Bernd-Jan Vogelaar
Neem zelf het heft in handen door te bewegen!
Bij Diabetes Mellitus type II is het risico op hart- en vaatziekten aanwezig. Dit betekent een inbreuk op uw kwaliteit van leven, waar u zich tegen kunt beschermen door meer beweging en een actieve leefstijl. Hierdoor wordt de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderd, en hebt weer de regie over uw gezondheid.

Door de trainingsactiviteit zal in veel gevallen de bloedsuikerwaarde stabiliseren of verbeteren. In veel gevallen zorgt het ook voor gewichtsverlies.

De beweeggroep kan u helpen een betere kwaliteit van leven en een gezondere levensstijl te bereiken. U moet het zelf doen, maar het zal makkelijker gaan met de steun en handvaten die u krijgt binnen dit beweegprogramma.

In de beweeggroep traint u twee keer per week binnen uw eigen lichamelijke grenzen, onder begeleiding van een hierin gespecialiseerd fysiotherapeut.

Zo nodig is er contact met uw diabetesverpleegkundige of uw huisarts. We zijn voor overleg aangesloten bij het ketenzorg netwerk voor Diabetes Mellitus Patiënten "Het Haringvliet".
 
  Groepstraining
Medische trainingstherapie
Diabetes Mellitus (type II)
COPD
Oncologiepatiënten
Borstkankerpatienten "Beweeg je fit"