Echografie, of musculoskeletaal ultrasound, maakt gebruik van geluidsgolven die verschillende structuren van spieren, ligamenten en botten in beeld brengen, om de oorzaak van een klacht nauwkeurig te lokaliseren.

Echografie

Therapeuten:
- Ria Lagendijk
- Brent Melaard
Echografie, musculoskeletaal ultrasound, maakt gebruik van geluidsgolven die reflecteren op de overgang tussen weefsels waardoor het verschillende structuren van spieren, ligamenten en botten in beeld kan brengen. Op deze manier kunnen veranderingen, zoals scheurtjes of zwellingen, in het weefsel vastgesteld worden.

De onderzoeksmogelijkheid van de fysiotherapeut wordt hierdoor uitgebreid. We krijgen inzicht in de vorm, structuur en eventuele afwijkingen. De klachten kunnen vaak beter en nauwkeuriger worden aangepakt, met doelgerichte therapievormen, na dit onderzoek.

Echografie voor onderzoek wordt veel ingezet bij spier-, pees- en gewrichtsklachten van bijvoorbeeld het bekken, de kaak, schouder, elleboog, pols, heup, knie en voet.

Naast het gebruik voor onderzoek en vaststellen van letsel wordt echografie ook gebruikt voor het terugbrengen van spiergevoel en spiercontrole in het lichaam, vooral van bekken- en buikspieren.
Door het in beeld brengen van de spieren kunt u duidelijk zien wat er gebeurt, en hierdoor heeft u snel het spiergevoel en de controle weer terug via deze training. De spierkracht- en balansoefeningen die u daarna aansluitend als training gaat uitvoeren zult u hierdoor sneller onder control hebben.

Onze opleiding volgden we bij Fysus ( www.fysus.nl )
Meer informatie kunt u vinden op de website van de beroepsvereniging: Impuls
 
  Specialisaties Fysiotherapiepraktijk
Fysiotherapie
Manuele therapie
Oedeemtherapie
Orofaciale therapie
Bekkentherapie
Looptraining perifeer vaatlijden
Echografie
Shockwave therapie
Andullatietherapie
Dry Needling
Mimetherapie