Fysiotherapiepraktijk Lagendijk-Harkink heeft een sterk team fysiotherapeuten voor u klaarstaan wanneer u een therapeut nodig heeft om u van klachten aan het bewegingsapparaat te helpen.

Fysiotherapie

Therapeuten:
- Ria Lagendijk
- Brent Melaard
- Ester Hofschreuder
- Bernd-Jan Vogelaar
- Ronald Bax
- Caressa Oosterman
Als u pijn heeft beseft u vaak pas dat pijnvrij bewegen niet altijd vanzelfsprekend is. Hierin kan de fysiotherapeut mogelijk iets voor u beteken.

Fysiotherapie wordt vooral ingezet bij klachten van het bewegingsapparaat of het vaatstelsel door:
- houdingsproblematiek
- overbelasting
- een operatie
- een ongeval
- sportletsel
- chronische ziekten
- ouder worden
De fysiotherapeut bespreekt na een intake en het lichamelijk onderzoek samen met u de haalbare doelen en wensen, om daarna een behandelplan op te stellen.

Behandeling:
De behandelvormen kunnen uiteenlopen van (bindweefsel)massage en mobilisatie van gewrichten tot oefentherapie ter verbetering van de stabiliteit, balans en spierkracht. Dit kan aangevuld worden met gebruik van apparatuur.

Belangrijk is daarnaast het advies, de begeleiding, de voorlichting en de coaching in uw dagelijks handelen en bewegen. De behandeling kan in de praktijk plaatsvinden, of zo nodig bij u thuis. De fysiotherapeut helpt u beter te kunnen bewegen, uw dagelijkse activiteiten uit te kunnen voeren, en uw doel in het bewegen te bereiken.

De fysiotherapeut behandelt u als individuele patiënt, maar zo nodig ook in groepsverband, en is specialist in het behandelen van een grote verscheidenheid aan klachten, zoals onder meer: hoofdpijn; klachten in nek, rug, bekken en gewrichten; spier- en bandletsels; chronische ziektebeelden; ademhalingsproblematiek; vaatproblematiek; algehele conditionele conditionele problematiek; bekkenbodemklachten; klachten na orthopedische ingrepen zoals een nieuwe knie; klachten na neurologische ingrepen zoals een hernia.

Tijdens de individuele behandeling door uw therapeut wordt er veel gebruik gemaakt van training in onze sportzaal. Hier kunt u kracht-, cardio- en coördinatietraining uitvoeren wat u met een goed oefenschema na enige tijd "zelfstandig" kunt uitvoeren. U gaat uw door de fysiotherapeut opgestelde oefenschema extra uitvoeren en doet dit met een inlooptrainingskaart. Uw therapeut kan u hierover meer informatie geven.

Kijk op www.defysiotherapeut.com voor meer informatie over verschillende aandoeningen en de behandeling.
 
  Specialisaties Fysiotherapiepraktijk
Fysiotherapie
Manuele therapie
Oedeemtherapie
Orofaciale therapie
Bekkentherapie
Looptraining perifeer vaatlijden
Echografie
Shockwave therapie
Andullatietherapie
Dry Needling
Mimetherapie
 
 
certificaat_2016