Kinderfysiotherapie is een therapie gespecialiseerd in kinderen van 0-16 jaar, voor klachten op lichamelijk maar ook op sociaal-emotioneel vlak.

Kinderfysiotherapie

Therapeuten: Anneke Hoekstra en Izabel de Bruin
De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in klachten bij kinderen van nul tot zestien jaar. Het kan daarbij gaan om kinderen die klachten hebben om lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak.

De kinderfysiotherapeut werkt samen met het kind en de ouders om zijn/haar functioneren te verbeteren, zodat hij/zij beter mee kan komen met leeftijdsgenoten.

Er wordt voornamelijk bewegingstherapie toegepast, waarbij kinderen hun bewegingsvaardigheden kunnen ontwikkelen en verbeteren. Dit gebeurt op een speelse wijze, waardoor het niet vervelend is voor het kind.

De kinderfysiotherapeut werkt veel samen met de huisarts, consultatiebureau arts, kinderarts en andere behandelaars zoals psychomotorisch kindertherapeut, logopedist, ergotherapeut, pedagoog of kinderpsycholoog, omdat veel klachten op het gebied van bewegingsproblemen variërende oorzaken kunnen hebben.

Voor meer informatie kijk op www.kinderfysiotherapiekopvangoeree.nl

De kinderfysiotherapiepraktijk werkt volgens het kwaliteitsregister van het NVFK: nvfk.fysionet.nl
 
  Andere paramedici
Kinderfysiotherapie
Psychomotorische Kindertherapie
Logopedie
Podotherapie
Oefentherapie Cesar
Osteopathie
Diëtetiek
Sport- en ontspanningsmassage