In de fysiotherapiepraktijk in Goedereede werken de manueel therapeuten volgens Methode Utrecht-v.d. Bijl om problemen in wervelkolom en gewrichten te verhelpen.

Manuele Therapie

(Methode Utrecht-v.d. Bijl)

Therapeuten:
- Ria Lagendijk
- Ronald Bax
De manueel therapeut onderzoekt de bewegingsketen en is gespecialiseerd in het behandelen van problemen in de totale wervelkolom en in de gewrichten van armen en benen.

Deze therapie richt zich op stoornissen in vorm en functie van gewrichten. Voor het goed kunnen bewegen en het voorkomen van klachten is het belangrijk dat de bewegingen in gewrichten goed en vloeiend verlopen. Stoornissen in beweging kunnen gevolgen hebben voor het functioneren van het gehele lichaam.

De behandeling:
Na onderzoek van de unieke en individuele houding en beweging van de patiënt richt de therapie zich op het verbeteren en handhaven van de optimale bewegingen van het lichaam. Het is een totale (holistische) benadering, wat inhoudt dat het gehele lichaam beoordeeld en behandeld wordt.

Via speciale mobilisatietechnieken (egg-shell methode) wordt de sturing en het bewegen van de gewrichten beïnvloedt, ter verbetering van het totale bewegingspatroon in het gehele lichaam. De sturingen zijn zachte technieken: "kraken" is geen doelstelling van de behandeling.

Uitgangspunt:
Ieder mens heeft zijn eigen unieke bewegingspatroon en de manueel therapeutische sturingen worden aangepast aan het bewegingspatroon van ieder individu.

Voor welke klachten?
Alle klachten die veroorzaakt worden door pijn en functieklachten. Bijvoorbeeld een verstoord bewegingspatroon, hoofdpijnklachten, gewrichtsklachten of zenuwpijn.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie ( NVMT ) en de Vereniging van Manueel Therapeuten ( VMT ).
 
  Specialisaties Fysiotherapiepraktijk
Fysiotherapie
Manuele therapie
Oedeemtherapie
Orofaciale therapie
Bekkentherapie
Looptraining perifeer vaatlijden
Echografie
Shockwave therapie
Andullatietherapie
Dry Needling
Mimetherapie