In de beweeggroep voor oncologiepatiŽnten is de training aangepast op ieder individu en zijn/haar situatie.

Beweeggroep voor oncologiepatiënten

Therapeuten:
- Ria Lagendijk
- Ester Hofschreuder
Voor de verschillende oncologische problemen worden door de artsen in overleg met u behandelvormen gekozen, variërend van chirurgie, chemotherapie en radiotherapie tot hormoontherapie. U ondergaat daardoor in een korte tijd een grote emotionele en fysieke belasting. Dit kan een aanslag zijn op uw lichamelijke conditie en algemeen welbevinden.

Binnen de oncologie beweeggroep bieden we een programma op maat aan, gericht op een actieve leefstijl. Dit doen we door binnen de grenzen van uw mogelijkheden uw activiteiten te begeleiden met adviezen en training, en hierdoor uw mogelijkheden weer op te bouwen; voor, tijdens en na deze periode van behandeling. In de groep heeft u door het trainen met lotgenoten de mogelijkheid om uw ervaringen te delen, zonder dat u daartoe verplicht bent.

Er wordt gestreefd naar een verbetering van de fysieke activiteit en bevordering van een actieve leefstijl, wat een verbetering van de kwaliteit van leven geeft. Na een uitgebreide intake met metingen en het bespreken van uw mogelijke doelstelling wordt er een individueel programma voor u opgesteld.

Belangrijk voor het resultaat is:
  • Een goede samenwerking tussen als patiënt en de behandelend therapeut
  • Het terugkrijgen van de controle en vertrouwen in uw eigen lichaam
  • Een regelmatige evaluatie door de therapeut tijdens het trainen
  • De training vindt twee keer per week plaats
 
  Groepstraining
Medische trainingstherapie
Diabetes Mellitus (type II)
COPD
Oncologiepatiënten
Borstkankerpatienten "Beweeg je fit"